Culotte: Jeg har fundet metoden til, at lave den mest møre okseculotte på grill (eller ovn). Intervalsteg culotten i en gasgrill Weber Q3200.
Følg de gode tips her, så er du sikker på en mør, lækker og saftig culotte.
Først lidt gode råd til tilberedning af culotte. Jeg har lavet denne i en gasgrill, en Weber Q3200, som giver et godt resultat.
Du kan selvfølgelig sagtens tilberede culotten i en kuglegrill eller en ovn. Hold varmen på omkring 175 grader, så er stege- og hviletid den samme.
Hviletiden er vigtig. Og den skal være lang! Mindst en halv time, men gerne op mod 45 minutter, hvis du kan vente på det. Husk at starte i god tid med at stege culotte.
Når din culotte er færdig, kan det være svært at se hvor den tynde ende er, da culotten trækker sig sammen. Et godt tip er, at stikke en kødnål eller tandstikker i den tynde ende når du kommer kødet på grillen - så er du ikke i tvivl, når kødet skal skæres.
Jeg har marineret denne culotte med en god grillolie, men du kan sagtens bruge andre ting i stedet. Olie med finthakket rosmarin og hvidløg er lækkert, eller du kan også nøjes med bare at krydre med salt og peber.
Husk at salte okseculotten godt - du skal bruge cirka to teskefulde salt.
Opskriften er til seks personer. Se mere indhold:
- Culottesteg
- Culotte sous vide - opskrift med tid og temperatur
- Intervalstegt culotte i grill med rosmarin og hvidløg
Opskrift på culotte i grill
Opskrift udviklet af:
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 1,5 kilo culotte - okseculotte af god kvalitet - jeg har brugt kød fra en rød Hereford
- 4 spiseskefulde grillolie - gerne hjemmelavet grillolie
- 2 teskefulde salt
- 1 bundt timian
- 1 bundt rosmarin
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at tage okseculotten ud af køleskabet en halv time før du skal i gang. Den skal ikke være for kold, når den kommer på grillen.
- Drys salt over krølfedtet på oversiden. Krydr med friskkværnet peber, og riv den friske timian og rosmaring groft, og læg det oven på culotten. Så er den klar til stegning.
- Tænd gasgrillen på fuldt blus - begge brændere skal være tændte! Varm grillen godt igennem. Når den er varm, slukker du for den midterste - inderste - brænder, og skruer den anden brænder ned på lavt blus. Du skal holde en temperatur i din gasgrill på omkring 175 grader.
- Efter 15 minutter hiver du culotten ud, og nu skal den hvile i 15 minutter - UDEN at være overdækket!
- Så skal den 15 minutter tilbage i grillen. Stadig ved omkring 175 grader.
- Så hiver du culotten ud igen i 15 minutter - stadig uden at overdække eller indpakke den!
- Stik et stegetermometer i okseculotten - det skal ind i midten i den tykke ende. Læg så din okseculotte tilbage i grillen, og grill den videre indtil den opnår en kernetemperatur på 56 grader. Hverken mere eller mindre! Tag så okseculotten ud af grillen.
Næringsindhold
Se hvad opskriften indeholder.
Tips
Så er du klar til udskæring af okseculotte og efterfølgende servering. Skær din culotte fra den spidse ende, og helst i ikke for tykke skiver.
Skær indtil midten på den led, og vend så okseculotten en halv omgang, og skær fra siden. Så opnår du de mest møre stykker kød.
Lækkert tilbehør kan være traditionelle flødekartofler.
Thomas Alding
Har lige fulgt opskriften, og det er uden tvivl den bedst Culotte jeg har fået. Den fik lov at hvile i 40 min til sidst, og det gjorde den bare helt perfekt.
Morten
Øv øv fulgte din opskrift men den blev gennemstegt. Nå den tages ud af grillen ved 56 og puttes den i folie og steger videre hvorved temperaturen også hæves. Hvordan forblive den rød?
Bjarne Nielsen
Lavede den i går og sikken en steg- har lige købt en gasgrill Napoleon, som skal bruges på campingferie, der kan man ikke slukke den ene af siderne -så jeg dæmpede så begge brændere og hold øje med temperaturen, som blev holdt på 175 grader og hviletiden overholdt fantastisk steg høstede ros fra fruen.
Holger Rørby Madsen
Hej Bjarne
Tusind tak - det er dejligt at høre. Det er også min foretrukne måde at lave en culottesteg i grillen på 🙂
Alt det bedste
Holger
Ivan fra La Cuenta Vinos
Nøj det smager fantastisk.
Ja det er jo fedt at imponer de andre i firmaet når man lige skal arbejde lidt en søndag. Og må sige at denne fantastiske culotte steg sammen med et glad Priorat var fantastisk.
Denne steg er intet mindre end den bedste culotte steg jeg nogensinde har lavet. Fantastisk flot farve og smag.
Erik A.
YES, så lykkedes det også med en culotte som blev SINDSSYG MØR!
Tusind tak for det gode oplæg.
Madensverden.dk
Mange tak, Erik - det er jeg glad for at høre. Intet er jo bedre end en rigtig mør steg 🙂
Glædelig jul - de bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Søren Andersen
Den bedste culotte steg. Den bliver virkelig mør men jeg gav den et par grader mere fordi jeg foretrækker stegen gennemstegt. Men rigtig god opskrift.
Vh Søren
Guffeliguf.dk
Hej
Det kommer an på hvor stor culotten er, men normalt er det 10-15 minutter. Brug dog helst et stegetermometer, for så er du sikker på at ramme den rette kernetemperatur. Og husk hviletiden - den er vigtig.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Anonym
Jeg skal lave den i aften men hvor lang tid skal den have efter de 2 gange 15 min
Guffeliguf.dk
Hej Erling
Tak for det - og ja, culotte bliver altid mørt på denne måde. Og med masser af smag.
Du har sikkert gjort alt det du skal, men det vigtigste er hviletiden efter tilberedningen, og at den ikke får højere kernetemperatur, da den jo "steger" lidt videre under hviletiden.
Og så er min erfaring også, at der er forskel på kød. Den ene steg forbliver fin og rosa, mens en anden hurtigt bliver mere grå.
Så det bedste råd er nok bare, at gøre som i opskriften - og så nyde hvor godt okseculotten smager.
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
Erling Simonsen, Hjerm
Hej
Jeg prøvede opskriften i går aftes med et fantastisk resultat.
Hvordan får man stegen til at beholde den røde farve til under serveringen?
Erling
Guffeliguf.dk
Hej Ivan
Mange tak - hvor er det dejligt at høre. Og okseculotten bliver nemlig utrolig mør.
Det med stegetermometeret er vigtigt, for man ved aldrig helt hvor lang tid de enkelte stykker kød skal have.
Tak fordi du delte din oplevelse med os.
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
PS: Hvis du vil have mørt kød, så prøv også opskriften her på siden med langtidsstegt oksespidsbryst. Det er vanvittig godt 🙂
Ivan Nielsen
Lavede denne til min gæster i aftes med en kalveculotte, aldrig har jeg lavet så mør en culotte. Blev lavet på en gasgrill. Kødet vejede 1200 gr og blev grillet ved ca 175 gr +- 25 gr og det var 61 gr efter de første 4x 15 min, så et godt råd er at sæt et termo meter i før 3 gang. Men super lækker og mørt kød????????
mn
super
Guffeliguf.dk
Tak 🙂
Det er nemlig en god culotte.
Bedste hilsner, Holger, Guffeliguf.dk.
Guffeliguf.dk
Hej Dalager
Tak for indsparket, og fin pointe 🙂
Min erfaring er bare, at der kan være forskel på kødet, og med et stegetermometer er man i hvert fald sikker på, at man rammer den rigtigt.
Nogle vil endda sige, at de kan SE på culotten når den er færdigstegt 🙂 Men det kræver at man er ret erfaren.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
Dalager
Fin opskrift...... forstår dog ikke helt denne nærmest religiøse brug af stegetermometer...... brug fingrene (du kan mærke på kødet, hvornår det er klart) i stedet :o)
Guffeliguf
Tak Per - det er jeg glad for at høre. Det er også en helt perfekt opskrift på culotte på grill, som altid giver et godt resultat. Fortsat god appetit med det 🙂
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
Per fra Hadsund
Den bedste opskrift på culotte på grill. Blev mega mørt 🙂 Tak for opskriften.
Vh Per
Guffeliguf
Tak for det Silas, og culotten bliver bedst, hvis den får lov til at trække i tre kvarter. Så holder du saften i stegen. Godt du ku' li' den - det her er simpelthen bare den bedste opskrift på okseculotte.
Bedste hilsner fra Guffeliguf.dk.
Guffeliguf
Hej Andreas'
Tak for det, og vi mener selv det er den absolut bedste måde at lave okseculotte på. Og salt og peber er et glimrende krydderi til culotte. Et andet trick er, at købe et glas med marinerede hvidløg, og blende dem - inklusiv en del af olien i glasset. Det smører du så culotten med - det er meget lækkert.
Bedste hilsner fra Guffeliguf.dk.
Anonym
Hej Guffeliguf
Vi lavede den i aften og det er den bedste culotte vi har fået ever. Tak. Og vi lod den trække i tre kvarter. Helt perfekt.
Vh Silas - vi bor i Randers
Anonym
Super opskrift - stegen blev rigtig mør og saftig. Krydrede den bare med salt og peber og det var fint.
Hilsner fra Andreas Weber Hansen i Odense