Cherrytomater med bønner

Cherrytomater med bønner er en god og nem salat, der blandes med lidt rødløg i skiver. Lav også denne dejlige dressing til salaten.

Til salaten med cherrytomater med bønner skal du bruge (til fire personer):

200 gram cherrytomater (gerne danske og økologiske)
200 gram grønne bønner
1 rødløg

Dressing laver du af

2 spiseskefulde olivenolie
1 spiseskefuld balsamico
1 teskefuld sukker
Lidt salt

Sådan laver du cherrytomater med bønner som en god salat:

Kog lidt letsaltet vand op, og når det bulderkoger kommer du bønner i.

Lad det koge et minuts tid, og overhæld så med koldt vand, så du straks standser kogningen. Lad hvile.

Vask tomaterne og del dem i halve.

Pil rødløg, halvér løget og skær det så i tynde skiver.

Kom de letkogte bønner i en salatskål sammen med cherrytomater og rødløg.

Bland olivenolie sammen med balsamico og sukker i en lille skål. Tilsæt også et lille nip salt.

LÆS OGSÅ
Perlehønebryst (saltsprængt og ovnstegt)

Rør dressingen blank, og dryp den over cherrytomat- og bønnesalaten.

Salaten er fremragende til de fleste retter med kød, herunder en culottesteg.

Note: I stedet for cherrytomater kan du selvfølgelig også bruge andre små tomater.

Cherrytomater med bønner, der er en god salat, hvor du kommer rødløg ved. Foto: Guffeliguf.dk.

Cherrytomater med bønner, der er en god salat, hvor du kommer rødløg ved. Foto: Guffeliguf.dk.

Ris, ros eller spørgsmål?