Opskrift på blomkålssuppe, der er en virkelig nem og dejlig suppe med blomkål, kartoffel og bouillon. Suppen blendes med lidt fløde.
Cremet blomkålssuppe er god både som forret og hovedret, og serveres med bacon, blomkål og persille.
Opskriften er beregnet til fire personer. Se fremgangsmåde i min video, hvor jeg viser dig, hvordan du nemt laver suppen.
Se flere lækre supper:
Opskrift på blomkålssuppe
Opskrift udviklet af:
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 1 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1 blomkål
- 1 bagekartoffel
- 1 liter vand
- 2 bouillonterninger - gerne klar bouillon
- 1 teskefuld æbleeddike
- 1 teskefuld sukker
- citronsaft
- muskatnød - reven
- 2 deciliter fløde
- salt og friskkværnet peber
- 4 skiver bacon - eller parmaskinke
- 1 håndfuld persille - eller purløg
Fremgangsmåde
- 1 skalotteløg og 2 fed hvidløg hakkes fint. Kom en god klat smør i en gryde, og steg det ved middel varme i fem minutter uden det tager farve.
- Fjern eventuelle blade fra 1 blomkål, og skær den nederste del af stokken fra. Del blomkålen i kvarte, og gem den ene kvarte til anretningen. De øvrige skæres i mindre stykker og kommes i gryden.
- 1 bagekartoffel skrælles, skæres i små tern og tilsættes ligeledes. Lad det svitse et par minutter.
- Kom 1 liter vand i gryden sammen med de 2 bouillonterninger, 1 teskefuld æbleeddike, 1 teskefuld sukker, lidt citronsaft og et par riv muskatnød.
- Lad det koge op, læg låget på, sænk varmen og lad nu blomkålssuppen simre i 20 minutter.
- Blend suppen og kom 2 deciliter fløde i. Blend lidt mere, og varm blomkålssuppen op igen. Smag til med salt og friskkværnet peber og eventuelt lidt mere citronsaft.
- Steg 4 skiver bacon sprøde, eventuelt i ovnen. Den sidste kvarte blomkål brækkes i mindre buketter, som dampes 1-2 minutter i letsaltet vand. 1 håndfuld persille eller purløg hakkes groft.
- Anret cremet blomkålsuppe i lune og dybe tallerkner, og pynt med dampet blomkål, brækkede stykker bacon og persille eller purløg.
Næringsindhold
Se hvad opskriften indeholder.
Video
Tips
Den cremede blomkålssuppe kan som sagt sagtens bruges både som en forret og hovedret.
Du skal dog vide, at suppen er meget mættende, og derfor skal portionerne til en forret ikke være for store.
Anret eventuelt i mindre skåle. Serveres med et stykke nybagt ciabattabrød. Det er en skøn og meget nem suppe med blomkål, som de fleste vil elske. Og så er blomkål jo super sund.
Blomkål indeholder kun ca. 25 kalorier pr. 100 gram, så det er en grøntsag du med fordel kan spise meget af. Uden at tage på.
Derudover indeholder blomkålen mange vigtige næringsstoffer, og når den tilberedes korrekt, ja så er det en fantastisk grøntsag i køkkenet.
Marianne
Super lækker blomkålssuppe👍
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Marianne - det er jeg glad for at høre.
Alt det bedste
Holger
Lis Sørensen
Hvor køber man sherryeddike? Kvickly har det ikke. Og hvad kan man evt. erstatte det med?
Madensverden.dk
Hej Lis
Jeg køber det blandt andet i Meny, men ellers kan du erstatte sherryeddike med en almindelig hvidvinseddike. Den er skam også god nok 🙂
De bedste hilsner
Holger