Bedste citronmåne med æggehvideglasur

Her er opskriften på den bedste citronmåne. Langt bedre end den købte, og denne opskrift giver to citronhalvmåner. Af den bedste slags.

Til den bedste citronmåne skal du bruge:

150 gram blødt smør
140 gram rørsukker
1 økologisk citron (skal og saft)
2 teskefulde vaniljesukker (med lidt top)
3 æg
1 teskefuld bagepulver
150 gram hvedemel
4 spiseskefulde sødmælk

Glasur laver du af

125 gram flormelis
Pasteuriseret æggehvide
Gul konditorfarve

Sådan bager du verdens bedste citronmåne:

Kom det bløde smør i en skål, og rør det sammen med rørsukker, så du får en jævn masse. Du kan eventuelt blødgøre koldt smør i mikrobølgeovnen, men smørret skal ikke være helt smeltet. Kun blødt.

LÆS OGSÅ
Kanelsnegle - Danmarks bedste lavet af gærdej

Riv derefter skal fra den økologiske citron i skålen, og pres derefter saften fra citronen i. Rør det ud sammen med vaniljesukker.

Derefter rører du æggene i et ad gangen.

Bland hvedemel og bagepulver, og rør det derefter ind i dejen. Du skal ikke bruge en elpisker til denne opskrift – blot en skål og en grydeske.

Til sidst røres lidt sødmælk i.

Smør en springform med en diameter på cirka 18 centimeter med smør, og drys den med lidt rørsukker

Hæld dejen i, og fordel den jævnt.

Stil citronmånen ind i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft, og her skal den bages i cirka 35 minutter.

LÆS OGSÅ
Pæresalat med broccoli og spidskål

Stik i den med en kødnål, og hvis der ikke hænger dej fast i den, er kagen færdigbagt.

Tag den ud af ovnen, og lad den køle af.

Vej flormelis af i en skål, og rør derefter pasteuriseret æggehvide i sammen med gul konditorfarve. Pas på glasuren ikke bliver for tynd.

Fordel glasuren over citronmånen, og lad nu glasuren stivne.

Tag citronmånen ud af springformen, og den på midten med en skarp kniv. Nu har du to citronhalvmåner, der smager helt fantastisk.

Note: Citronhalvmånen er en af de mest solgte kager i Danmark. Men denne kage kan slet ikke sammenlignes med de fabriksfremstillede, da denne er den bedste citronmåne du kan forestille dig. Prøv selv.

Her er den bedste citronmåne, som smager meget bedre end den velkendte fra døgnkiosken. Citronmånen deles på midten, og giver dig derfor to citronhalvmåner. Det er da smart. Foto: Guffeliguf.dk.

Her er den bedste citronmåne, som smager meget bedre end den velkendte fra døgnkiosken. Citronmånen deles på midten, og giver dig derfor to citronhalvmåner. Det er da smart. Foto: Guffeliguf.dk.

Bedøm opskriften
User Rating 4 (2 votes)
Sending

Ris, ros eller spørgsmål?