Bagt mørksej med mos og sennepssovs

Bagt mørksej smager super godt, og i denne opskrift tilberedes den lækre mørksej med bagt mos og en lækker sennepssovs.

Til bagt mørksej med mos til fire personer skal du bruge:

600 gram mørksej
Salt

En portion persillemos opskrift i linket

Sennepssovs af

2 finthakkede skalotteløg
1 rød peberfrugt
1 bundt grønne asparges
2 deciliter hønsefond
2 deciliter fløde
2 teskefulde sennep
Salt og friskkværnet peber

Sådan laver du bagt mørksej med mos:

Tjek mørksej fileterne for ben, og fjern eventuelle ben med pincet eller kniv. Skær fileterne i portionsstykker.

Læg fiskestykkerne i et ildfast fad, og drys dem med lidt salt. Lad trække i 10 minutter.

Lav persillemos som i opskriften i linket længere oppe.

LÆS OGSÅ
Broccolisalat med bacon

Læg en stor spiseskefuld mos på hvert stykke mørksej, og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 12 minutter.

Så gælder det sennepssovs. Smelt en klat smør på en middelvarm pande, og svits skalotteløg til de er bløde.

Skær peberfrugt i små tern og asparges i to centimeter lange stykker. Knæk bundstykket af og kassér det.

Kom peberfrugt og asparges på panden, og lad det svitse med et par minutter.

Tilsæt hønsefond, fløde og sennep og lad det nu simre i fem minutter, så sovsen cremer lidt ind.

Smag til med salt og friskkværnet peber.

Anret med sennepssovs nederst på en lun tallerken, og placér et stykke bagt mørksej med mos ovenpå.

LÆS OGSÅ
Flødestuvede porrer med frisk persille

Serveres selvfølgelig med et godt glas hvidvin.

Note: Retten kan også laves med torsk, hvis ikke du kan skaffe mørksej.

Bagt mørksej, der her er anrettet med en lækker mos med kartofler, jordskokker og persille på toppen. Under mørksejen er en dejlig sennepssovs med asparges, løg og rød peberfrugt. Foto: Guffeliguf.dk.
Bagt mørksej, der her er anrettet med en lækker mos med kartofler, jordskokker og persille på toppen. Under mørksejen er en dejlig sennepssovs med asparges, løg og rød peberfrugt. Foto: Guffeliguf.dk.
Giv din bedømmelse
[Ialt: 2 Gennemsnit: 5]

Ris, ros eller spørgsmål?